Tanácsok a bérigény eléréséhez – Az 5 legfontosabb lépés

Tapasztalatunk szerint a bér a legkritikusabb tényező egy állásajánlatban. A jelöltek elégedetlenek lehetnek a kapott ajánlat egy vagy több elemével, azonban nem tudják, hogyan tovább.

Legtöbbünknek van egy elképzelése a fizetés összegéről, amikor új munka után nézünk. Hibát követünk el, ha egy többfordulós kiválasztási folyamat legelején szóba hozzuk a témát. Jobban járunk, ha megvárjuk a második interjú végét. Miért? Mert ekkor már a többi jelölt jelentős részétől megváltak a folyamat során, ezért nyilvánvaló, hogy a munkáltató nagyra értékeli Önt és képességeit.

Mit tegyen, ha a munkáltató nem hozza szóba fizetést??

Munkaajánlatot általában szóban tesznek, mielőtt hivatalos írásos ajánlattal is megkeresnék Önt. A szóbeli ajánlattétel a következő remek alkalom a tárgyalásra, hiszen ekkor már Ön a munkáltató fő kiválasztottja.

Köszönje meg az illetékesnek az ajánlatot, és említse meg a pozíció és a szervezet iránti lelkesedését. Mondja meg, hogy szeretné megvitatni a bérezést. Soha ne egyezzen bele szóban a kapott ajánlatba. Kérje el a szerződést, és kérje, hadd tárgyaljanak a bérről vagy a pozíció bármely más aspektusáról, miután a szerződést kézhez kapta.

Kövesse ezt az egyszerű öt lépést!

Végezzen kutatómunkát

Interjú előtt kerüljön képbe a jelenlegi fizetéseket illetően, és rendelkezzen viszonyítási alappal ahhoz, milyen fizetéssel jár az adott ágazatban lévő pozíció.

Mutasson érdeklődést

Mondja el a toborzást végző munkatársnak, mennyire érdeklődik a pozíció iránt, ugyanakkor szeretné megbeszélni a fizetést. Ha a számok megvitatása előtt megosztja az interjúztatóval az érdeklődését, egyértelművé teszi számára, hogy nem csak a magas fizetésre vadászik.

Legyen őszinte

Őszintén és szakmai kereteken belül fejtse ki, mennyire gondolja magát értékes munkaerőnek. Készüljön fel, hogy a becsült értéke alátámasztására szaktudását és korábbi sikereit is meg kell említenie példaként, továbbá az adott pozícióval járó átlagkeresetet, amelynek korábban utánajárt.

Forduljon az OPTAVITA-hoz

Kérje ki a tanácsunkat – toborzási szakértőkként tájékoztatni tudjuk a legújabb piaci trendekről. Akár az Ön nevében is tárgyalhatunk, nehogy veszélybe kerüljön a kapott ajánlata.

Legyen türelmes

Ne ossza meg a bérigényét elhamarkodottan, várjon, amíg kiderül, hogy a jelöltek közül Önt részesítik előnyben. Ne számítson rá, hogy azonnal választ kap. A toborzásért felelős vezetőnek engedélyt kell kérnie a felettesétől az ajánlatok módosításához.

Interview, Uncategorized