15 nagyszerű kérdés, amelyet feltehet egy interjú során

Interjúkérdés

1. Új vagy meglévő pozícióról van szó?

A válaszból kiderül, változtattak-e bármit a kínált pozíción annak érdekében, hogy új gyakorlatokra és folyamatokra is kiterjedjen. A válaszra reagálva a változásokhoz való hozzáállásán kívül jól szemléltetheti, mennyire tájékozott a pozíció szempontjából releváns legújabb fejlesztések és tendenciák terén.
Az ő feleletükből pedig megtudhatja, hogy a munkáltató engedélyezi-e a munkavállalók számára, hogy saját maguk alakítsák pozíciójukat, illetve hogy mennyire bízik és hisz az alkalmazott munkaerőben.

2. Van lehetőség szakmai előmenetelre?

Ezzel jelzi az interjúztatónak, hogy Ön ambiciózus, továbbá megtudhatja, mennyire támogatja a munkáltató a tehetséget. A munkaadó szervezetek nagysága változó, ezért vegye figyelembe, hogy az adott szervezet teljes mérete milyen szakmai előmenetelt enged meg.

3. Mit érdemes tudni a pozíciót korábban betöltő személyről, hogyan végezte a munkáját?

A kérdés tisztázza, milyen készségekre és tapasztalatokra van szükség a pozícióhoz. Az interjúztató korábbi munkavállalóra vonatkozó megjegyzéseiből rájöhet, mit kell tennie ahhoz, hogy kiemelkedjen a munkájában.

4. Hogyan nézne ki egy átlagos napom ebben a pozícióban?

Az interjúztató leírása alapján képzelje el magát az adott pozícióban; el tudja képzelni, hogy elégedett legyen ebben a pozícióban?

5. Tudna esetleg mesélni a közvetlen munkatársaimról?

Tudjon meg róluk minél többet az interjúztatótól. Kérdezzen rá a hátterükre és a személyiségükre. A munkahelyi és az általános elégedettségérzet fontos kritériuma, hogy jól kijöjjön a munkatársaival.

6. Kik a legfontosabb érdekelt felek?

Ezzel megtudhatja, mely részlegek és vezetőségi tagok számára fog a leggyakrabban dolgozni és jelentést készíteni.

7. Milyen helyet foglal el a munkacsoport a vállalati struktúrában?

Ezzel kifejezi érdeklődését a vállalat felépítése iránt, illetve megtudhatja, hogy Ön és az adott munkacsoport hogyan járulhat hozzá a vállalati stratégia megvalósításához.

8. Mi számít sikernek ebben a pozícióban?

Megtudhatja, milyen üzleti elvárásokat támasztanak a munkavállalókkal szemben, és további nyitott kérdéseket tehet fel az egyéni teljesítmények mérésére vonatkozóan. Ezenkívül összehasonlíthatja a munkáltató sikerkritériumait az Ön saját kritériumaival.

9. Mi az Ön szakmai háttere?

Ez a kérdés segít jó viszonyt kiépíteni és megtalálni a közös hangot az interjúztatóval – ami elengedhetetlen a sikeres interjúhoz.

10. Az Ön szemszögéből milyen itt dolgozni?

A válaszból sok minden kiderülhet a szervezet munkakultúrájáról. Ezzel továbbá azt is sugallja az interjúztatónak, hogy pozitív munkakörnyezetben szeretne dolgozni.

11. Melyek jelenleg az üzletág legnagyobb kihívásai és lehetőségei?

Az interjú előtt végezzen némi kutatómunkát, és derítse ki, hogy a munkáltató nem vezetett-e be nemrég új terméket. Amennyiben igen, megkérdezheti, milyen az új termék fogadtatása a piacon – jelezve feléjük, hogy felkészülten érkezett. Ezután természetesen az adott információ birtokában bizonyíthatja, milyen nagy segítségükre lehet a kihívások megoldásában.

12. Általában mennyi ideig maradnak a munkavállalók a vállalatnál?

A kérdésre adott válaszból kiderül, mennyire bánnak jól a személyzettel. Tárgyilagosan mérlegelje a kapott választ. Nem minden munkacsoport számára előnyös, ha valamennyi csoporttagot hosszú ideig foglalkoztatják. Néha a rendszeres változás jót tesz a csapatnak!

13. Milyen gyakran értékelik a munkavállalók teljesítményét?

Ez a kérdés jelzi, hogy Ön a szakmai előrelépésre összpontosít. Nem szeretne bennragadni a pozícióban, és tesz róla, hogy ne felejtsék el könnyen. Ez azt is mutatja, hogy szívesen veszi a visszajelzést a munkatársaitól és a kiértékelőktől.

14. Milyen oktatásokon vehetek részt?

Ezt az általános kérdést azért érdemes feltenni, mivel azt mutatja, hogy szívesen sajátít el az Ön és az új munkáltatója számára egyaránt hasznos, új készségeket. A megfelelő oktatási erőforrásokhoz való hozzáférés a szakmai pályafutás bármely szakaszában igen fontos a szakmai fejlődés szempontjából.

15. Mi lesz a következő lépés?

Ne felejtse el megkérdezni, mi következik ezután. Ezzel kifejezheti elkötelezettségét és érdeklődését a beszélgetés folytatása iránt. Ráadásul az interjúztató(k) által adott válasz hangneméből sejtheti, mennyire hajlandóak Önnel továbbvinni a folyamatot. Az interjúztató válasza segít Önnek megfelelően felkészülni a felvételi folyamat következő szakaszára. Ez rendkívül lényeges kérdés, ha értékesítési és kereskedelmi pozícióra pályázik.

következő: Angol cikk
következő: OPTAVITA videó

 

Interview, Tips