10 tipp a produktivitás növelésére

Tervezzen előre

IDŐZÍTSE A RUTINMUNKÁT AKKORRA, AMIKOR MÁR FOGYTÁN AZ ENERGIÁJA

A hatékonyság nagy részben a szervezettségnek köszönhető. Munkáit a nehézségüktől függően tervezze be bizonyos napszakokra. A napot legnagyobb kihívást jelentő munkával kezdje. Az így szerzett sikerélmény segít fenntartani az energiaszintjét és hatékonyságát a nap hátralévő részében.

Hasonló módon időzítse a – túl sok gondolkodást nem igénylő, könnyen elvégezhető – rutinmunkát akkorra, amikor már fogytán az energiája. Sokan tapasztalják, hogy délután 3 óra körül már kevesebb az energiájuk.

Az OPTAVITA azt ajánlja, hogy mindig készítsen napirendet az értekezletekhez, konferenciákhoz és telefonbeszélgetésekhez. Ezzel biztosíthatja saját maga és az értekezleten résztvevők számára, hogy ne térjenek el a tárgytól.

Ne féljen a stressztől

Az egyik legjobb módja annak, hogy biztosan lépést tudjon tartani a napirendjével, ha tudatja közvetlen munkatársaival, mikor tervezi befejezni a munkáját vagy projektjét. Így ugyanis nemcsak saját magának okoz csalódást, ha nem sikerül tartania a határidőt.

Ápolja testét és lelkét

Sok dolgozó idegeskedik azon, nehogy lustának tűnjön. A beszámolók szerint a munkavállalók közel fele ment még betegen is munkába az elmúlt évben. Az ebédszünetekben is tapasztalható a stressz. A munkavállalók kétségbeesetten igyekeznek, nehogy lustának tűnjenek, ezért az asztaluknál maradva eszik meg az ebédjüket, miközben aggasztó azon alkalmazottak száma, akik még az irodát sem hagyják el.

Az ebédszünet megtartása kulcsfontosságú a megfelelő tápanyag- és energiabevitel érdekében, ami az Egészségügyi Világszervezet szerint 20%-kal növeli a munkavállaló produktivitását.

Próbáljon meg 90 perces blokkokban dolgozni, és ha lehet, tartson köztük 10-15 perces szünetet. Ennek segítségével a munkavállaló hosszabb ideig hatékony tud maradni.

A hatékonyság megértése

Sokan kényszernek érzik, hogy éjszakába nyúlóan dolgozzanak.

Ha ma rendes időben távozik a munkahelyéről, holnap frissebbnek és hatékonyabbnak fogja magát érezni. A hatékonyság azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló időből a legtöbbet hozzuk ki, nem pedig valamiféle sürgetés miatt olyan sokáig dolgozunk, ameddig csak lehet.

Legyenek hatákonyak az értekezletei. Ne tartsa meg őket, ha nem szükségesek. Mi az OPTAVITA vállalatnál hallottunk már olyan munkavállalókról, akik csak azért tűznek ki értekezleteket, mert ez a dolgok rendje – ez esetben is fogja mindig rövidre. A hatékonyság legnagyobb ellensége, ha értekezletekről szóló értekezleteket tartunk!

Munkaterület optimalizálása

Teremtsen meleg, kellemes légkört saját maga és munkatársai számára munkaidőben.

Delegálja a munkát, de csak óvatosan

A vezető beosztással járó legértékesebb eszköz a munka delegálhatósága.

Koncentráljon a legfontosabb elvégzendő feladataira, és minden mást delegáljon az arra leginkább alkalmas munkatársainak. Ezáltal több mindennel végezhet kevesebb idő alatt.

Priorizálja feladatait

Egyszerre csak egy feladattal foglalkozzon. Akkor kezdjen új feladatba, ha az előzőt már befejezte. Tudományosan bizonyított, hogy a multitasking „rontja a dolgozók teljesítményét, növeli az alacsony teljesítés, a késedelmes projektek és a hátralévő munka felgyűlemlésének az esélyét”. Tudja, mikor kell nemet mondania munkatársainak vagy éppen a főnökének – ebben segít a mellékelt Viewpoint iránymutatás.

Működjön együtt és figyeljen oda

Ha meghallgatja és kielemzi a többiek visszajelzését, tisztábban láthat rá az adott feladatra, illetve egyszerre végezhet rövidebb idő alatt és teljesítheti sikeresen a feladatot a visszajelzéseknek köszönhetően.

Változtasson gondolkodásmódján

A vezetők tudják, hogyan teljesítsenek nyomás alatt. Ha másképp gondol a stresszre, azzal növelheti a hatékonyságát és a siker esélyét általában. Erősítse meg pozitív gondolatait, és hagyjon fel a folytonos negatív gondolatokkal. A nagy mennyiségű munka szisztematikus megközelítése segít, hogy racionálisan értékelje a projektek sürgősségét és fontosságát.

Sikerüljön elsőre

Nem valószínű, hogy a munkatársa, ügyfele vagy főnöke elégedett lesz azzal a munkával, amelyet teljes odafigyelés és erőbedobás nélkül végzett el. Emiatt ráadásul negatívan fogják megítélni a felelősségérzetét és a további munkához nélkülözhetetlen megbízhatóságát.

Productivity, Uncategorized